Mina symtom vid utmattning

Symtom vid utmattning kan vara så olika från person till person. Men det som är gemensamt är att om man är utsatt för stress under lång tid så tappar man energi.

 Ofta har man svårt att koppla av och släppa det som står på agendan. Men det kanske är just det man behöver. För mig blev det extremt svårt att tänka klart. För mig bara snurrade allting på som en torktumlare.  

Symtomen man kan få är som sagt var väldigt olika men kan vara både kroppsliga och psykiska. När man är stressad så kommer massa symtom det kan vara att man glömmer, får ont i huvudet eller inte kan sova.

Men skillnaden vid utmattning är att symtomen blir fler och håller i sig. 

Man går runt med dessa symtom hela tiden.

Många jag pratar med är så extremt trötta, så var även jag. Det går inte sova eller vila sig pigg, man är lika trött hela tiden. Kanske kan man bli lite piggare efter en god natts sömn eller efter en semester, men inte som det var innan utmattningen. 

Jag upplevde min kropp som en pågående vindsnurra, som bara snurrade runt runt runt utan att kunna koppla av. Jag kunde inte sitta still, var alltid på väg mot något som skulle göras.  

Oro, ångest, depressioner är super vanligt. Jag hade både ångest och oro, mest för framtiden och vad jag skulle göra och om jag alltid skulle behöva må på detta vis!

Skulle jag aldrig bli frisk, jag hade ju inte tid att vara sjuk!

Symptom vid utmattning naturbild tänker

Jag har ju också haft extremt jobbigt med min sömn, det är en av nycklarna till varför det gick så långt för mig. Utan sömn så brakar utmattningen igenom rätt omfattande.

Med min sömnstörning följde väldigt mycket med. Jag fick så sjukt svårt att komma ihåg saker, jag hade svårt att koncentrera mig. Detta berodde till stor del på sömnen tror jag men fattar att allting påverkade. 

Du kanske fattar vad jag menar med att min hjärna kändes som sirap. Jag hör det ofta av andra i utmattning jag pratar med också, att de har sirap i hjärnan. Det hade även jag. 
Missa inte mina 10 bästa tips till dig i utmattning. Klicka här.

Här kan du lyssna på mina symtom vid utmattning

Kärlek/Johanna

10 tips vid utmattning

Du kanske också gillar

Kommentera

Din e-post kommer inte att publiceras

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}