Barn, Livet och Skogen

Jag sitter hemma i min säng och jobbar en sväng! Kanske inte det mest optimala sätter att sitta men ändå väldigt härligt! Att kunna jobba hemma i min säng, det är jag tacksam för!

En kudde bakom ryggen och en i knät så funkar det toppen.

Är du ny här så kan du läsa lite mer om mig kan du läsa här och här

Jag har som du kanske vet 3 barn.  15, 12 och 1 år. Jag har väldigt lätt för att handskas med små barn, dom är lätta att ha att göra med och jag älskar det!

Min utmaning i mitt föräldraskap är tonåringar. Jag tycker det är svårt, utmanande och alla olika diskussioner, kommentarer och dylikt kan göra mig tokig. När jag blir tokig behöver jag bryta en stund.

Efter min utmattning, som jag idag är helt frisk ifrån, så lärde jag mig vikten av pauser.

Vikten av att ta små mina pauser mitt i vardagen. För att återhämta mig och bryta tankemönster. För när jag blir tokig, så kan min hjärna spåra lite och jag har svårt att se vad som är härligt, positivt och glatt. Jag följer lixom med i det negativa.

Pauserna består av löpning, promenader eller annan träning. Jag älskar det. Sen så försöker jag även bryta med att meditera. Men detta är rätt stora saker, detta krävs lite tid och ibland planering och när jag pratar små mini pauser så kan det räcka att dra några djupa andetag när du sitter på toa, i bilen eller i Ica kön. Att andas och få syre till hela kroppen.

Det är så skönt! Om du vill ha en förändring, snälla gör mini pauser flera gånger per dag, för din skull! 

Jag har just börjat om att jobba igen, eller alltså jag har jobbat under hela Vegas bebistid, men då väldigt begränsat! När hon var mini liten kunde jag jobba när hon sov, när min man kom hem eller när tillfälle fanns.

Det har funkar så grymt bra men nu njuter jag av att ha min man hemma. Just nu när jag skriver hör jag Vegas ljuva stämma därnere och en man som gör något i köket!

Vega är skittrött och jag sitter här i tänker att det ska jag inte lägga mig i, och det gör jag inte. Han får fixa det. Tidigare hade jag nog lagt mig i, jag hade blivit stressad av ljudet och jag hade sprungit ner utan att andas o fixat så hon sov så jag skulle få vara lugn. Så snurrigt tänkt! Idag tänker jag annorlunda.

Detta blir ett lite snurrigt inlägg för nu ska jag ta upp en helt annan sak, jag älskar skog!

På något vis tror jag att redan som liten blev jag beroende. Jag är uppvuxen med skogen bakom knuten och har alltid vistats i skogen. När jag vara barn bodde mina kaniner i fina träburar i skogen. Dom hade det så bra där o så hade även jag när jag var där o tog hand om dom.

Redan som liten började jag röra mig i skogen och nån gång typ när jag var kanske 11-12 så började jag springa. Det hade säkert med min fotbollsträning att göra, att jag skulle träna upp konditionen. Men löpningen tog över. Jag sprang i skog och mark och älskade allt. Jag älskade det mer än fotbollen och jag fick sån härlig känsla i kroppen.

Jag kände mig stark, snabb och klok! Min hjärna fick rensa alla tankar och det var viktigt, på riktigt. Jag fick vara helt själv med bara mig och jag älskade det.

Jag höll även på med hästar på den tiden och jag har många fina minnen från den tiden, men ett minne var en tjurig liten häst som jag skulle gå och springa med just i skogen. Han var så sjukt tjurig, han skulle åt ett håll och jag ett annat.

Det slutade med att jag satt på en sten och väntade i kanske 2 timmar sen gav han sig. Han var starkare än mig så det vara bara att vänta! Han fick mig kanske att öva lite på mitt icke befintliga tålamod. Men det viktigaste var att jag fann ro där inne i skogen.

Jag satt och njöt och visste att snart kommer han att gå och det gör mig ingenting att sitta här.

Tillbaka till mitt älskade jobb. 

Just nu hoppade Siri upp i sängen vid mina fötter, hon ligger ofta här och är min fotvårdare men även vakt hund. Tänker att hon har ett riktigt lyxlirarliv.

Jag älskar på riktigt allt med mitt jobb och på senare tid är det som en positiv energi bara snurrar runt mig. Jag har i 6 år drivit mitt eget bolag och jobbar idag främst, men inte bara, mot kvinnor! Jag älskar det och jag älskar att få hjälpa andra till bättre hälsa.

Det är en liten rolig och annorlunda väg som jag tagit och jag om någon vet att det går att förändra hela sin tillvaro om man vill, vågar och fortsätter.

Att bygga ett eget företag kräver mod, energi och en enorm vilja till förändring. När det gå emot, när det känns tungt så bör man ha satt upp sitt eget varför.

Varför gör jag det här?

Vet man det så känns inte motgångar jobbiga.

Jag ser dom inte som motgångar utan lärdomar och alla dessa lärdomar jag varit med under dessa år har utvecklat mig enormt som företagare och människa.

Mitt varför är att människor ska må bra på insidan. Och jag ska säga att mitt varför bara växer och växer för varje dag! 

För idag mår så många människor dåligt!

Jag brukar fråga mig varför gå omkring och må dåligt när

Man kan gå omkring och må bra. 

Det är sjukt viktigt, men också svårt! Jag vet! Men jag vet även att det går att förändra. Små steg i rätt riktning kan leda dig till ditt varför!

Kärlek/Johanna


Du kanske också gillar

Kommentera

Din e-post kommer inte att publiceras

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}