Att älska villkorslöst

Undra hur många gånger i livet man på riktigt kan börja älska en annan människa hejdlöst?

Hur många gånger kan man släppa sitt eget ego till 100% för att ge allt till en annan liten person?

Nu är det 3:e människan i mitt liv som kommer gå före allt!

Vad som än händer i livet kommer jag att finnas, trots alla utmaningar och tokigheter kommer jag att ställa upp, älska villkorslöst och aldrig släppa taget!

Jag har fått mitt 3:e barn, min lilla pärla min kärlek och min värme!

Hon är så fin, så sjukt söt och just nu väldigt uppkopplas mot slangar jag aldrig kommer förstå mig på.

Jag har fått vara med om detta mirakel i livet och jag är så tacksam att inga tacksamhetslagar i hela världen behöver jobba med mig just nu.

Vår älskade lilla dotter valde att komma till världen i vecka 35, jag har alltid från första minut jag visste att ett barn bor i min kropp vetat att det är en dotter.


Precis den känslan har jag även haft om att hon kommer att komma tidigare. Jag har bara vetat och den natten hon valde att sätta igång allt så var jag beredd, nyfiken, lugn och förvånad över hur mkt fostervatten som kan komma ur en kvinnas kropp!

Idag vet jag att det är sjukt mycket!

Mina tidigare barn har inte kommit för tidigt och det har även då startat med vattenavgång, men inte alls på denna nivå.

Hela natten innan vattenbadet var jag orolig, jag spydde, kände mig enormt kissnödig och även bajsnödig mest hela tiden utan att något hände när jag besökte vår toalett.

Jag flyttade ner till vår fina gröna soffa mitt i natten bara för att finna ett nytt sätt att slappna av på.

Det funkade även denna gång och jag jag sov tills jag vaknade upp av en propp, ni vet känslan av en diskpropp som suttit lite väl hårt släpper.

Precis så kändes det i mig, och den känslan kände jag igen och fattade direkt vad som hände!

Jag reste mig upp, just då kändes det som om hela Umeälven råkat hamna i mina trosor, på vårt vardagsrumsgolv, i hallen, duschen ja överallt där jag rörde mig!

Jag försökte fint hålla igen och lägga en handduk som skydd medans jag tog mig upp till min skönsovande man som vaknade för 3:e ggr i sitt liv av ett -Daniel, vattnet har gått!

Min älskade Daniel som tog action, skurade, peppade och ja...älskade...

Vid 6.30 på morgonen åkte vi in på förlossningen och blev mottagna av en trevlig barnmorska som minsann såg på vattenavgången som en gapande utomjording. 

När jag sa att det är mkt vatten att städa så tittade hon på golvet, i den skinnklädda fåtöljen som var helt nerdränkta. Hon tittade med stora ögon och var nog väldigt glad över att det inte just då var hennes jobb att städa. 

Vi blev inskrivna och just då startade tiden...

Tiden av väntan, väntan och...väntan!

Det var helt sjukt vad vi väntade, jag är en sån som är helt Ok med att vänta så detta var Daniels utmaning! 

Vad ska man göra, vart är all personal, finns det ingen tv? 1000 olika frågor och 1000 olika roliga saker kom han på under denna tid. Jag skrattade så vattnet rann ännu mer, så värkarna satt igång och ibland skrattade så jag somnade av trötthet! 

Kärlek!

Klockan 19.00 ville barnmorskorna flytta över oss eftersom vi inte var akuta inför en förlossning, dom hade så sjukt mkt för sig denna kväll så dom knappt tittat till oss.

Men den minuten hon sa att vi skulle gå sa jag nej! Då får ni först kolla mitt värkarbete för det är igång, vilket det varit hela dagen men väldigt upp och väldigt ner. Men nu är det annorlunda, annorlunda var det och var igång!

Var 3:e minut hade jag värkar som tillslut blev värre, värre och sen värst! Men det tar vi senare...

Jag blev väldigt bekant under denna värsta känsla med lustgasen, jag testat den tidigare förlossningar men mått skit av den. Men denna gång var den himmelriket! 

Jag har andats in så mkt lustgas och tryckt så mkt med slangen att jag har så sjukt ont i näsbenet!

Näsan känns som en svullen tennisboll. 

22.01 är hon född den 22/8-18 med massa lustgas i min kropp och en känsla av att skita ut en luftballong så kom hon i raketfart!

Raketfarten på sluten blev för att hennes hjärtljud gick ner så pass att dom var tvungen att ha ut henne vare Sig jag ville eller inte!

För just då, när luftballongen var som värst drömde jag om att stoppa tillbaka henne, att dra iväg till stugan och att mörbulta min sambo såpass att han har ont i hela ansiktet! Jag ville ha honom nära, han kändes alltid långt borta trots att han berättat att han låg med sitt ansikte mot mig. 

Mina händer tryckte honom i en inte alltför skön position, men den känslan fick han ta under dess korta minuter! Han har ju trots allt inte skitit ut en luftballong!

Värsta känslan under denna förlossning var känslan av att dom skulle fästa sugklocka och pilla mellan mina ben, sära på mina ben och sen tjoff dra likt dom aldrig dragit förut, undra om läkare och barnmorskor får träningskort på styrketräning?

Om inte så tycker jag som borde få det! 

Men sen kom vårt mirakel och jag grinade, skrattade, andades, luktade och grinade ännu mera. Jag hade fått mitt 3:e mirakel på mitt bröst och hon fyllde mig med allting som jag saknat!  

Det är helt sjukt att bara några sekunder efter den värsta känslan så är den poff borta och allt är värt det till 110%. 

Jag älskar henne likt jag älskat henne i min mage men nu får jag hålla henne och snart kan vi koppla lös henne från slangarna och ta med henne hem.

En sjukt grej att kvällen innan vattenavgång så packade jag min väska med bebiskläder, mina grejjer...undra om jag visste vad som var på gång?

En annan sjuk grej är kvinnokroppen! Min kropp är pigg, jag har inte ont, och min mage är snart på plats igen. Det är ju helt sjukt och jag fattar nada.

Det är helt sjukt vad kroppar kan utsättas för och sen återhämta sig från.

Jag har inte sytt ett stygn, inte spruckit en millimeter trots det slit som mina privata ägodelar fick utstå. 

Nu i denna minut när jag känner att jag skrivit klart, så ska jag koppla upp mig mot en bröstpump och amma till

Min älskade dotter sen ska jag gå ut till henne, hålla, älska och mata och idag ska vi testa ta bort hennes andningshjälp under matning!

Jag älskar livet! Tack för att du läser, puss och kram och lev i nuet! 

/Johanna 


Du kanske också gillar

Kommentera

Din e-post kommer inte att publiceras

 1. Åh va härligt att läsa om er fina resa till ett nytt människoliv! Jag är så glad för er skull!!

  Stort grattis till er alla!!! Ser fram emot att följa er.

  Massor av kramar från mig! ❤️

 2. Åh, vad fint💕. Tårarna rinner å jag känner mig så lycklig att få dela detta mirakel🤗. Sköt om varandra💖. Bamse kramar till er( snusa på Lillemor )

 3. Stort Grattis till Er.
  Ja att man kan ha så mycket kärlek. Guds gåva.
  Fin liten tjej ni fått.
  Hälsa familjen
  Kram till er.

 4. Livets finaste mirakel, helt otroligt vad kroppen klarar av. Tror helt klart att du djupt inom dej visste precis vad som skulle ske tack vare den fantastiska intuitionen. All lycka och Grattis till hela familjen och Valkommen, du Lilla Mirakel (av nan underlig anledning sa kan jag inte skriva a (med en prick o a (med 2 prickar men jag tror du forstar anda) Haha, inte o med 2 prickar heller!!! Komiskt. Kram o karlek fran Annalena i Jamtland

 5. Å så fint. Vilken lycka ❤. Stort Grattis till erat fina mirakel. Du skriver så bra & fint Johanna! Kramar Tina 💕

 6. Men Johanna underbart
  tack f r att jag f r vara med om denna h rliga resa.
  m nga kramar till dig och miraklet och din fam(:
  / Pia i Kalmar

 7. Ett stort varmt grattis, tack för din berättelse, satt precis och läste en mycket gripande bok av Sebastian Stakset och hans liv och hur han från fullkomlig misär av hat och droger har fått uppleva frälsning och med tårar rinnande från mina kinder av ödmjukhet inför livet och vad som kan hända, läste jag hur han får höra en röst som är av Gud…Du är min son, och jag älskar dig och i mina ögon är du en kung. Och allt som är mitt skall jag ge dig. Min älskade son.

  Torkar mina tårar och frågar rakt ut ..Kan du älska mig Gud.. och precis då kommer ditt mail, med texten ..Att älska villkorslöst.
  Tusen tack för att du berättar om din upplevelse, har själv 4 barn och varje ny födelse av ett nytt liv, börjar med villkorslös kärlek ❤️
  Varmt lycka till..

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}