Är du för trött för att träna?

Jag vet hur det känns, jag har vart där. Jag är där ibland fortfarande, men mer sällan än ofta. När ngn säger till mig att dom är för trötta för att träna så brukar jag ställa frågan: Hur kommer det kännas efteråt? Så den frågan vill jag att du ställer dig nu, om du känner dig alldeles för trött för att träna! Hur kommer det att kännas efteråt?

Svaren som kommer från mig på frågan är: jag kommer få mer energi, bli mer fokuserad, känna mig starkare, gladare och piggare. Är inte det rätt coolt! Att efter att ha kört ett pass få så enormt fina följder och innan man gjorde det var man så trött så man inte alls orkade tänka tanken på att ta sig iväg.

Känn den känslan när det tar emot och kom ihåg att det går att vända din motivation. Ett tips är att sätta upp ett mål, för endast dig. Det kan vara tex att ta sig ut på en rask promenad 30 min, 3 ggr/vecka. Eller kanske att springa maraton eller att ta sig till gymmet 2 ggr i veckan och styrketräna. Mål är alltid bra, men kom ihåg känslan när du nått ditt mål och när du följer planen. Men framförallt hur det kändes efter träningen. Inte det trötta omotiverade innan.

Tillslut efter ett tag så blir träningen till en vana och då är det dax för nästa utmaning, om du vågar! Kanske kan det vara att lägga till ett pass till, utöka tiden eller öka i vikterna på gymmet. Påminn dig även här om känslan efteråt, och kom in i den feelingen! YES, jag fixar allt!

Bästa grejen som jag älskar och faktiskt har missat tills nu idag är att göra en visionboard i träningen, jag gör en över jobbet och hela livet. Men nu har jag gjort en inriktat helt på träning. Vilket känns fantastiskt kul, jag ska dela med mig av lite bilder till er. En visionboard fungerar som en påminnelse varje gång du tittar på den. Kanske är det just att bli starkare, att åka på en träningsresa eller att köpa en ny snabb cykel. Varje gång du tittar på den så blir du påmind, peppad och du viker inte av på vägen. En visionboard gör målet tydligt, roligt och är enormt peppande. Jag hoppas ni precis som jag är taggad på träningen, och att ni känner er pigga, alerta och peppade. Om inte hör av er så ska jag hjälpa dig att tagga igång. Kontakta mig gärna/Johanna

 


Du kanske också gillar

Kommentera

Din e-post kommer inte att publiceras

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}